Menu Zavřeno
Před vytvořením příspěvku musíte být přihlášeni.

Chybějicí Supervisor (Hass.io)

Ahojte, mám takový problém. Vytvořil jsem si domácí NAS Synology. Na něm jsem instaloval docker a potom Home assistant. Instalace bez problémů až na to, že v levé liště chybí odkaz na Supervisor/Hass.io/.  Pročetl jsem různá fóra a ne a ne najít nějakou kloudnou odpověď.  Dá se tato funkce zapnout ať už v Home assistantu nebo v konfigu a NAS. Děkuji

Myslim že Hassio tam nebude, protože máš právě ten docker, tedy všechny další Addony jako NodeRed apod, musíš instalovat též v dockeru. Pokud bys instaloval HA včetně HassioOS tak tam Supervizora mít budeš.

Dík za odpověď. Je to dělané podle návodu z internetu. Nejprve NAS ze starého PC, pak Docker a nakonec HA  A oni tam supervizora mají. Zkoušel jsem to i přes příkazovou řádku. Jenže už v této distribuci už není klasická příkazová řádka, ale BusyBox. A díky němu hledám a hledám nějakou cestu, jak to zprovoznit. Zkusím najít nějakou jinou distribuci HA .

Řešil jsem ten samý problém a nakonec po asi týdenním sebe trýznění jsem si nahrál docker s ubuntu a do něj doistaloval Hassio Supervior. Sice používám Docker kvůli práci, ale tak pevný v kranflecích abych to to zprovoznil jsem prostě nebyl 🙁

To už jsem taky zkoušel. V noci jsem dokonce úplně sestřelil instalaci NAS. Nainstaloval jsem teď verzi 6.1 Instalace HA opět úplně v pohodě a supervisor opět nikde. Můžeš prosím Tě napsat jestli jsi měnil nějaký konfigurák. Díky.

Ahojte. Konečně se mi to podařilo

návod
https://www.youtube.com/watch?v=y3KhEsztMEE - instalace NAS

https://www.youtube.com/watch?v=QdBYUbj0B5Q - instalace Home assistant

odkazy na stáhnutí

Xpenology website: https://xpenology.club/downloads/ - stáhnout verzi 6.1

Synology website: https://www.synology.com/en-us - stahnout poslední 6.1  (DSM) DSM_DS3615xs_15284.pat
OSFMount: https://www.osforensics.com/tools/mou...
Etcher: https://www.balena.io/etcher/

Generování licenčního čísla

https://xpenogen.github.io/serial_generator/index.html

Potřebuje se : licenční číslo;VID a  PID flešky, MAC adresu instalovaného PC

spustit

v okně zadat http://find.synology.com

a jede se 🙂  . Pokračovat v instalaci. Po ukončení instalace NAS nainstalovat Docker a do balíčků přidat komunitu Synocomunnity. Po té se v komunitě objeví Hassio supervisor . Pokud ne tak stáhnou verzi v komunitě pro verzi 6.1. Ještě tam je.

A je vyhráno.